improves business decision makingimproves business decision making

De professional

Sander Gardenier is een gedreven persoonlijkheid die gaat voor het resultaat. Zijn oplossingen zijn gericht op de behoeften van zijn opdrachtgevers. De opdrachtgevers vinden in Sander dan ook altijd een flexibele sparringpartner terug waarmee het prettig samenwerken is. Dankzij zijn technische kennis en zijn kwaliteiten om in gewone taal te communiceren is hij de rechterhand van vele managers en ondersteunt hij bij complexe ICT en organisatorische vraagstukken.

In 2000 studeerde hij af als Bachelor of Information Systems and Information Technology. Hij deed technische praktijk ervaring op als ICT consultant. In 2002 heeft hij de overstap gemaakt naar het hoofdkantoor van de ANWB in Den Haag in de functie van Informatie Analist. Deze stap leverde een schat aan ervaring in het bedrijfsleven, en over het functioneren in grote, complexe organisaties. Met zijn technische achtergrond was hij een waardevolle aanvulling voor de afdeling Management Informatie en met zijn hulp heeft deze financiële afdeling vele stappen richting de ICT kunnen maken waardoor de afdeling uiteindelijk een brug functie tussen de business en de ICT afdeling heeft kunnen verwezenlijken. Sander maakte al snel promotie tot Business Analist en werd verantwoordelijk gesteld voor de management informatie belangen van de afdeling Marketing & Sales binnen de ANWB. Dankzij de opgebouwde kennis en ervaring verkreeg Sander, na een reorganisatie bij de ANWB, uiteindelijk de functie van Business Intelligence Architect. In deze functie heeft hij de organisatie en de nieuwe afdeling Management Informatie Competence Center, mede als management teamlid van de afdeling, ondersteund bij de verdere professionalisering van de management informatie binnen de ANWB.

Certified Business Intelligence ProfessionalIn 2008 heeft Sander zich gecertificeerd als ‘Certified Business Intelligence Professional’ (CBIP). Als zelfstandige Business Intelligence Professional adviseert hij nu organisaties over het Business Intelligence proces om tot een efficiëntere sturing van organisaties te komen.